LiavanderKnijff beeldmerk

Interim management

Lia van der Knijff

het beste resultaat voor uw organisatie

Referenties

Marc van Dijk, manager MedMij

“Lia heeft als kwartiermaker en algemeen manager van MedMij zowel de stichting als mij perfect voorbereid op de verantwoordelijkheden van de stichting en voor mij als algemeen manager. De start van een nieuwe organisatie is complex en vraagt veel, maar Lia hield overzicht over financiën, stakeholders en het team en droeg dat effectief over.

Lia is scherp, snel en resultaatgericht. Belangrijker nog is dat ze als mens leuk is om mee samen te werken en veel energie bracht voor mij en voor het hele MedMij team.”

 

Ik heb Lia leren kennen met als eigenschappen mensgericht, resultaatgericht, vakinhoudelijk kundig en sensitief. Lia is een bevlogen projectmanager die prettig communiceert en altijd open staat voor haar collega’s, teamleden en programmamanager. Het was fijn om met haar samen te werken”.

Hans Verweij
Lia van der Knijff heeft bij ICTU meerdere opdrachten uitgevoerd. Het betrof hier de rol van projectmanager bij het realiseren en implementeren van digitale voorzieningen. Zo heeft zij een rol gespeeld bij de ontwikkeling en inbeheername van de stelselvoorzieningen, het BSN-koppelregister en het Publiek Middel. Lia is vooral sterk in het snel organiseren van een projectteam en het in beweging krijgen van de omgeving van stakeholders rondom een project. Lia weet de mensen binnen het projectteam te enthousiasmeren (ook in hectische tijden), waarbij ze ook de persoonlijke binding met haar collega’s zoekt, en is in staat draagvlak te creëren rondom een keten van verschillende partijen. Vooral in projecten waar draagvlak een ding is, is de meerwaarde van Lia groot. Lia is in staat om hierbij op meerdere niveaus slagvaardig te opereren.

“Lia is realistisch, dynamisch en in staat om een complex proces zorgvuldig te managen. Zij gaat voor het beste resultaat en houdt daarbij rekening met de belangen van betrokken ketenpartijen. Haar brede kennis en ervaring van de E-overheid hebben een constructieve bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van verschillende bouwstenen van de digitale overheid zoals eID en de Stelselvoorzieningen. Ook op persoonlijk vlak is het prettig samenwerken en sparren met Lia; toegankelijk, humoristisch, scherp en altijd een oplossingsgerichte houding”.

“Ik heb met Lia samengewerkt in het project BSN-koppelregister waar zij projectmanager is. Ik heb Lia leren kennen als een enthousiaste en gedreven persoonlijkheid met een duidelijke focus op de resultaten. Ze weet binnen haar projectteam voor een uitstekende werksfeer te zorgen. Dit doet zij met kleine ludieke acties, persoonlijke aandacht en een gezonde dosis humor. Verder is ze iemand die makkelijk schakelt met stakeholders op alle niveaus”.

Tom Peelen

“Resultaat gericht, zakelijk, open, empathisch en betrouwbaar. Zo heb ik Lia leren kennen. Op de een of andere manier krijgt zij het altijd voor elkaar om snel succes te boeken en mensen samen te binden. Duidelijk in wat zij wil bereiken, maar ook luisterend. Ik vind het een groot plezier met Lia samen te werken.”

Lia is een echte people manager. Door haar open houding weet zij mensen te binden en tot hogere prestaties te brengen. Lia is direct en kan gevoelige punten op tafel brengen zonder dat de ander in de verdediging gaat. In tegendeel, het lukt Lia om draagvlak te krijgen voor de veranderingen die zij inzet. Dit gecombineerd met haar resultaatgerichtheid maakt Lia tot een waardevolle interim manager.”

Ik heb Lia leren kennen als een enthousiaste collega, die recht op haar doel afgaat maar dit wel planmatig doet met oog voor de realiteit van de organisatie. Gedreven marketeer zonder gebreken van een vakidioot.

“Lia is not only a sharp and analytical person but also a very creative and pleasant person to work with. Trustworhty and warm personality. Great to have her on your team, while a the same time she is a strong personality with her own ideas and opinion. Teamplayer.”